söndag 2 december 2007

Slut på helgen


Söndag kväll och helgen är slut, trist. Men vi hade en bra helg. På lördagen var vi på julmarknad på Hovstallet och tog det lite lugnt. Idag hade vi en sen och lång frukost med brasa och risgrynsgröt. Mannen har jobbat på lillans rum, jag och C har varit ute med ljusslingor på balkongen och framför huset. Lite pyssel har jag också hunnit med...
Jag blev inspirerad av Älskar Sött's fina strutar så jag gjorde två med hyacinter i.
Jag hängde dom först på väggen och var så nöjd sen kom mannen och sa att det var lite snett.
Så jag började greja med dom och vips så var det jord i hela köket. Gammalt notpapper är inte så kraftigt :), så dom får stå i en vas istället. Jag satte folie runt rötterna och lite jord, vatten får dom klara sig utan.
I fredags var jag föresten på loppis och köpte en ny tvättkorg som jag är helt kär i. Så det kanske blir lite bilder från tvättstugan senare i veckan. Jag har hittat ett skåp på blocket också som jag ska ringa på imorgon, hoppas det finns kvar. Skåpet ska vara till lilla P´s rum.


Som ni ser är jag på god väg att ta död på mitt myrtenträd. Jag vet inte om det är så att det kanske har torkat ut några gånger. Det har stått nära ett fönster men inte vid ett element. Svår växt måste jag säga.

13 kommentarer:

Mia sa...

Typiskt män att kommentera ;-) Men otroligt vackert det blev! Jag har tagit död på en myrten och undrar om min andra är på väg den också åt samma håll.. kram!

Guldkant På Livet sa...

Så vackert du har gjort med hyacinterna!! Ocvh fint arrangemnag!! Jag kan trösta dig med att jag tycker min myrten börjar se risig ut också, det ÄR en svår växt! : ) Mari.

Tidsmästarinnan sa...

ooo, vad fint!
jag älskar hyacinter, ja, myrten med, men jag är inte så värst grön om fingrarna så jag tycker hyacint passar mig betydligt bättre :-)
hopppas det går bra att jag länkar hit till dig!
Kram
S.

Överkalixtösen sa...

Hej!

Tittar in på din blogg lite då och då och tycker den är helt fantastisk. Tack för att du delar med dig av ditt hem och din inspiration! Ha tröst vad gäller Myrten trädet. Du kan få det att överleva även om det fått torka. Blir det allt för risigt så klipp ner det något, så börjar det sedan att växa till sig så småningom. Det kan se lite trist ut en period, men jag lovar att det kommer ta sig. Jag har märkt att mina myrten inte trivs att vändas på vintertid. Jag försöker hålla dem fuktiga och rör dem så lite som möjligt. Lycka till och trevlig jul!

Marie sa...

Vilka vackra bilder! Strutarna var helt ljuvliga!

Ha en trevlig kväll!
Kram Marie

En Doft Av Danmark sa...

Blir alltid så inspirerad här hos dig! Underbara bilder!

Kram
Dorthe

Under en vind sa...

Suck...så vackert det är hos dig!!!! Tror att jag stannar kvar här en liten stund.....Kram!

Nygammalt sa...

Härliga bilder du bjuder på. Förstår att det inte är lätt med Myrten, hade jag haft en hade den varit död och begraven nu!
Fint du har gjort med strutarna.
Kram.

Goa, skåne sa...

Bara jag som surrar och njuter...ännu en gång av alla dina underbara alster... min raraste Caroline!
Strutarna...mmm! Kotten med kortet...magiskt vackert!
Tusen tisdagskramar till dig...från mig!

http://www.fredrikfredrik.webblogg.se sa...

Super fin blogg du har, och underbara bilder! älskar också den inredning som du verkar gilla!

www.mediabrus.dinstudio.se sa...

Jag har valt att lämna blogg.se - men återfinns numera på en egen hemsida istället. Välkommen in! (Mediabrus = fd Vildängel)

MiaMaria sa...

Dessa träd är svåra men ack så vackra.
Vackra bilder du visar...

Ha´det så gott!
miamaria

Evelinas hus sa...

Tack för ditt tips Överkalixtösen.
Nu fick jag nytt hopp. Å vad roligt att höra att du gillar min blogg.
Ha det bra.
Kram