söndag 3 augusti 2008

Rensat!

Clematis Snowflake & Vildvin


Idag har jag för ovanlighetens skull inte gått på loppis utan stått på loppis.
Drive in loppis på Täby Galopp, hur smidigt som helst. Jag fick hjälp av min lilla mormor som är 86år. Det mesta blev sålt, skönt att bli av med massa saker som bara ligger och ger ångest.
Hade inte riktigt tid till att titta runt på loppisen, vilket kanske var tur. Men till dockan Lisa här hemma köpte jag en charmig gammal dockvagn för henne att åka i.
För den som kommer ihåg så odlade jag potatis och lite annat i pallkragar tidigt i våras. Potatis i pallkragar funkar fint. Jag satte två stycken pallkragar på höjden och sen satte jag potatisar ganska tätt där i. Det blev jättemycket fina potatisar som barnen tycker är kul att skörda.

Ha en trevlig vecka.

Kram Caroline

14 kommentarer:

Viola sa...

Hej igen, gud va gott med egen potatis, den ser verkligen fin ut. Har försökt att sätta här, men den blir tyvärr bara uppgrävd av något djur. Så jag får hålla mig till de klassiska grönsakerna och mitt växthus. Detta får faktiskt vara ifred, så man får tacka. Ha en bra vecka som följer, Viola

Hem och Lycka sa...

Jag är faktiskt inte så jätteförtjust i potatis till makens förtvivlan ;-) men får ibland av svärföräldrarna.

Vad mysigt att stå och sälja ihop du och mormor, skönt dessutom att bli av med en del grejer. Jag har tänkt tanken många gånger själv men istället har jag gett saker som jag inte vill ha längre till ett loppis som ger pengar till välgörande ändamål. kram!

Lilla huset på prärien sa...

Skönt att sälja av lite eller hur? Nästa vår ska jag också försöka plantera lite potatis. Har ett par tre pallkragar nu där det bara växer ogräs och lite rabarber... kanske kan nyttja dem till någonting lite bättre - som potatis ;)

Sov gott!

Kram Jenny

Hildegunn sa...

Oi, så fine potatisar ! Du er så flink å ting til altså, og nyyyydelig hage du har nå på sommeren med koselig hjørne til barna også.Nyt sommaren videre.

Anonym sa...

Jaha!

Jag var på Täby loppisen för två veckor sedan, bor alldeles i närheten. Det var första gången jag var där och jag tyckte inte att det var så roliga saker som såldes, det var väl synd att jag missade dig idag

Lena

Stämningsfullt sa...

Hej!
Vad roligt att du fick så mycket sålt!
Visst är det kul med bakluckeloppis? :) Vi sålde på en en gång och jag var verkligen förvånad över att folk vill ha våra gamla saker. Det är väl så folk tänker om mig när jag står och tindrar med ögonen åt rostiga gamla burkar eller trälådor, hahaha.
Kram!

envilsenloppa sa...

Synd att jag har flyttat annars hade jag haft nära till dej på loppisen !
Hoppas potaisen smakar !
kramLotta

Anonym sa...

Hej på dig!! Hoppas allt är bra med dig och de dina! Måste fråga dig, Är det baklucke loppis varje helg på Täby galopp? Tjingeling!

a home far away sa...

Ah vad gott med egna potatisar, det smakar såå mycket bättre när det är hemodlat

Ha en fin dag!

//Gunilla i Singapore

Madeleine sa...

Hej! Du har alltid så fina bilder på din blogg, inspirerande! Kram Madde

Lilla Blanka sa...

Vad mysigt med loppisförsäljning! Fast jag skulle nog ha svårt att låta bli att handla av de andra *hihi* Hade säkert kommit hem med mer än jag kom dit med :)

Vad mysigt med dina pallkrage-potatisar, himla bra idé!!!

Kraaaaaam
Mia

Linneagården sa...

Vilka stora potatisar ni har fått. Jag & barnen satte några i en zinkbalja & får vänta ett tag till på skörd....
Härligt att få sälja ifrån sig saker ibland.

/madelene

Karin sa...

Hej Caroline!
Det verkar helbra på täbygalopp. Jag har flera kompisar som varit där och sålt. Jag håller själv på att rensa här och får kanske åka dit eller ha en egen loppis!
Butiken är såld sen en vecka, äntligen. Det känns jätteskönt. Därför har jag lite mer tid nu att hålla på hemma, och bloga lite mer också. Jag vill inte vara inne på sommaren så datorn prioriteras inte så mycket.

Sköt om dig och kram från mig!
Karin

Johan sa...

Odlar kryddväxter i pallkragar och det funkar perfekt.
Till våren vill jag sätta potatis!

Verkar inte alltför svårt.

http://www.husangest.blogspot.com/