söndag 22 mars 2009


Trädgård i Mars...

Startskottet för årets trädgårdsäsång har gått....äntligen.
Med 8 fruktträd på tomten så har vi en del jobb med att beskära alla.
I helgen har jag hällt ut blodmjöl runt lökarna i rabatterna, jag hoppas det ska få rådjuren att hålla sig borta. Tidigare år har jag gjort en blandning av ammoniak, vatten och blodmjöl som man doppar oasis i och sen placerar på pinnar här och var. Väldigt kladdigt och har bara fungerat sådär.
Synd att man ska behöva bli arg på dom där rackarna med söta vita rumpor. Är det någon som har ett knep mot rådjuren så tas det gärna emot.17 kommentarer:

Linneas Hjärtefröjd sa...

hej!!
härliga trädgårdsbilder, särskilt den med snödropparna!!
det finns en doftkudde som heter rå-väck. innehåller blodmjöl o örter har jag för mej, en pinne med en liten "kudde" på.. man doppar den i vatten så den är fuktig, då utsöndrar den en doft som håller de "små" liven borta.. den tcker 2,5kvm och varar ett halvår.. ett tips om man har hund,, är att gömma den i någon växt, dom gillar ju blodmjölet...
o så syns den ju inte heller :)
vi säljer dom på mitt jobb, vet inte, kanske att de går o få tag på i blomsteraffärer?? eller gardencenters?

ha en fin vecka!! kramar linnea

Viola sa...

Ljuvliga vårbilder från dig...vi klippte oxå fruktträd igår och ah de ett underbart väder, idag har vintern kommit tillbaka med ett snötäcke igen på taken, tror jag går i ide...jag brukar oxå köra med blodmjöl...tyckler det funkar ganska bra...lycka till, kram

Gårdsromantik sa...

Så vackert ni har det - här har vi fortfarande snö.

Kika in till mig - jag har en tävling på gång!

Kram Maud

Leamarlené sa...

Åh så härliga vårbilder. Men tänk..inatt kom snön här igen...pust. Fick i alla fall beskuret mina två äppelträd i helgen och klippt ner ena häcken. Tur att jag inte har 8 fruktträd som dig att beskära...det var nog med två och ändå så tar jag dom varje år. Men det är vackert...alla dom doftande blommorna...man kan inte få nog av dom.

Kram, Marlene

Randi sa...

Så ljuvliga vårbilder du bjuder på. Kan aldrig se mig mätt på dessa första skönheter.
Vi har massor av hjortar här och det första vi gjorde var att sätta upp 400 meter staket. Inget snyggt precis, men jag har planterat buskar på insidan - så det syns inte. Ett himla jobb, men jag såg ingen annan utväg.
Kram Randi

Liten Bod sa...

Så fint det är med snödroppar! Jag måste plantera sådana i höst... Rådjuren har sin stig över vår tomt. Jag har förlikat mig med dem, de är ju rätt fina att se på trots allt :) De växter jag vill ha i fred, strör jag blodmjöl i en sträng någon meter utanför hela rabatten eller altanen. Var tredje vecka ungefär får man göra om det, om man vill vara säker på att de håller sig borta. Det ska finnas en spray också, som en granne haft på klängrosor med gott resultat. Det är skitkul att gjuta i betong! Hittills har jag bara testat formar och stora blad som rabarber och Hosta. Kram, Tina

tatam sa...

I really love your blog, every picture is a pleasure for the eyes ! Thank you and go on with it, please !!

VIT och PASTELL sa...

Min pappa har en slags grej som knäpper till med ett högt ljud med jämna mellanrum för att skrämma bort möss ur uthuset. Ljudet låter högre än vad människor kan höra - kanske det kan vara nåt att prova !

Fina bilder du visar! Jag planterade massor med tulpanlökar i höstas - hoppas att de tar sig!

Kram Maria

Tulipa sa...

Så fina bilder!

Vet inte vad man ska göra för att stoppa rådjuren...
Ännu har vi inga hemma tack och lov...

Tack för dina ord...gjorde mig glad!

Kram mariette

Anonym sa...

Hej carro !
En äldre dam jag känner lägger ut hår som hon fått av frissan antingen i gammla strumpbyxor som hon gör små knyten av eller bara strör ut det på jorden jag har prövat och det funkar även om det inte är helt perfekt prova det är ju gratis..
Kram svärmor

Inspiration i vitt sa...

Hej jag har oxå så många fruktträd på gården och det är ganska mycket jobb med dom men skulle ändå inte villa vara utan dom. Härliga bilder du visar, så vackert.
Kram/Ingela.

Ellinor sa...

Årets första krafttag i trädgården är väl ett vårtecken av något. Hoppas att ni fick mycket gjort.
Kram

Solsjö - Under en vind sa...

Vilka fina bilder!!!

Här har det fungerat att ha saker som rör sig i trädgården, en del hänger upp tex cd skivor, de både glittrar och rör sig och ska skrämma djuren...men en del kanske inte bryr sig om det utan äter upp det de vill ändå...

Hoppas att allt är bra med dig! Stor kram!

Lilla Blanka sa...

Hej vännen!

Ja nu längtar jag verkligen till man kan vara ute "på riktigt" i trädgården..tassa runt och njuta av allt som växer och börja plantera i växthuset igen.

Kram
Mia

På min gatan i stan sa...

Det var vackra bilder! Va fint du fått det här på bloggen...

Ha en fin helg! ;)

Kram!

LIVS LYST sa...

Så mange fine bilder!

Ha en fin vårdag!
Hilsen fra Ljo :O)

Anna-Lena sa...

läste om din förfrågan ang. vad man ska göra åt rådjuren. Mina grannar har satt upp en vit skylt. Den ser ut ungefär som ett fyrkantigt vitt spadblad och ska påminna om bakgumpen på ett annat rådjur (revirområde). Låter lite konstigt kanske men den fungerar faktiskt. Förut kom alltid rådjur in i trädgården men inte sedan spaden" kom upp. Har dock ingen aning om var de har fått tag på den men jag kan alltid fråga om du är intresserad. mvh annalena