lördag 12 december 2009Helleborus niger

Köpte min första julros förra julen, planterade sen ut den på våren. Tyvärr så blev den överkörd av gräsklipparen allt för många gånger och gav upp.
Har köpt en i år också. Men den ska få en hedersplats i skuggan under linden i vår och förhoppningsvis slippa gräsklipparen.

Idag har hela familjen bakat...runda saffransbullar med vaniljsmör, pepparkakssnittar, pepparkakssockerkaka med lingon och pepparkakshus.
Pepparkakshuset är det mannen i det här huset som gör, jag är för ivrig och har för dåligt tålamod.
Väggar och tak är tillverkade och morgon ska det sättas ihop och dekoreras.
Hittade roliga mallar till pepparkasbaket här.

5 kommentarer:

milly Garden sa...

Jaa, dom är bara för vackra..har ingen själv ännu men önskar mig en innerligt! det sägs att om man planterar ut dom och strax före snön sätter en hink över som man sen tar bort till jul så blommar den ute mitt i vintern! Låter spännade det vill jag prova!

Kram Marina

Tulipa sa...

Vad gott det låter! En riktig bakdag!

Julrosor är sååå sköna och enkelt vackra...
Jag har överlevare som blommar varje vinter, men de blir inte så stora och kraftiga som man ser hos vissa andra... kanske pysslar om dem för dåligt..*ler*..

Trevlig dag!
Kram Mariette

Anonym sa...

Jag sa till Elisabeth när jag var i Oslo, säkert att Caroline och Fredrik håller på med pepparkarkhus o mycket riktigt var det så
pus pus

Les Cotrions sa...

I like your winter rose in its lovely wrapping!
Happy new week!
Vale

Prillig sa...

Julrosor är verkligen vackra! Jag har tyvärr lite otur med dom, men hoppas att du får ha din ifred från gräsklipparen! ;-)

Kram britt