torsdag 13 augusti 2009Lekstuga del 2

Gården är grusad, uteplats kantad av liguster är anlagd, ny flagga är sydd och trampstenar i betong är gjutna.

Nu är även utsidan till lekstugan i tresmak klar.

Det var ett av sommarens projekt, det andra är förrådsbygget. Nästa sommar tror jag inte att det blir några större projekt utan bara slappa, njuta och vara. Det är i och för sig en njutning att hålla på med något man gillar tycker jag. Men det kan också bli för mycket och mycket jobb på kvällarna när barnen sover.
Jag har lärt mig att det går åt mycket mer grus än man tror.


Formen är två halvcirklar som går in i varandra (syns inte så tydligt för "fliken" mitt i har fått blekt gräs när det legat markduk över lite för länge). Gruset hålls på plats (förhoppningsvis!) av kantjärn. Bakom utemöbeln är liguster planterad också i en halvcirkel. Häcken är förhoppningsvis lite högre och grönare nästa år.Världen sötaste pyttelilla fågelbur som barnen fick i present av sin gammelmormor.Dörren är tvådelad med ett runt fönster.
Runt fönster, runda trampstenar, halvcirklar....vårat hus är ett fyrkantigt funkishus som vi försöker mjuka upp med runda former som kommer igen här och var.. i rabatter, stenläggningar, trall, dörrfönster osv.Inifrån och ut, det börjar se lite höstigt ut ute nu.

6 kommentarer:

bikim sa...

OHHHH what a lovely white house! bet your daughter loves it. My husband made a treehouse for my son last year, but it was not too much of a success. would love to have one like that.like the way you decorated the "paving".
night night, take care,
Rosa

Fredrika sa...

Oj så fint det blev! Gillar betonggjutningen skarpt. Vi har en betongblandare men den är utlånad just nu, tänkte som vi skulle försöka gjuta tillsammans någon gång. Vi ska ut i skärgården och kolla på en tomt imorgon! /kram Fredrika

Ölandstok sa...

Men oj så fint ni har gjort det =) Så söt lekstuga med små fönsterluckor!
Ha en skön helg!
Kram!

Sunnanvind sa...

Hej,

vilken jättefin lekstuga! Snyggt med gruset runt också...

Hälsningar Carina

Sunnanvind sa...

Hej,

vilken jättefin lekstuga! Snyggt med gruset runt också...

Hälsningar Carina

ängeln i vitt sa...

Gud så gulligt.... där vill jag bo.

Kram / Carina